Matinal sobre els projectes PECT d’especialització i competitivitat territorial a la comarca del Priorat

La seu del Consell Comarcal, a Falset, acollirà aquesta jornada el dimecres 2 de març

22-02-2022

“PECT Priorat, oportunitats per al desenvolupament” és el títol de la jornada matinal que tindrà lloc dimecres vinent (2 de març) a la sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat, a Falset. Una sessió que té un doble objectiu. D’una banda, fer un balanç del programa PECT Priorat-Montsant-Siurana, que acaba d’arribar a la seva fi, i, d’una altra, informar els assistents de les diferents actuacions que es desenvolupen a la comarca en el marc d’altres programes de desenvolupament.

Cofinançat per la Unió Europea, mitjançant el programa FEDER, PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”. A la comarca del Priorat, l’any 2021 ha donat per tancat el PECT “Priorat-Montsant-Siurana”, mentre que ara hi ha diverses iniciatives comarcals que s’han integrat en el PECT “Pobles vius i actius”, que lidera a Diputació de Tarragona.

La jornada de dimecres té previst el seu inici a les 9 del matí i el seu acabament a les 12.30. Després d’una benvinguda institucional, el programa ha incorporat intervencions que permetran conèixer les  diferents iniciatives que s’han dut a terme o que ara estan en marxa: Els projectes PECT al Priorat (a càrrec del Consell Comarcal); Innovació i diversitat vitivinícola (Centre Tecnològic del Vi, VITEC); Rere la singularitat vitivinícola (DO Montsant); Excel·lència en la producció vitivinícola )DOQ Priorat); Comerç innovador i sostenible (PIMEC), i Dinamització agrària: del Banc de Terres a l’economia local sostenible (Consell Comarcal). La jornada matinal es clourà amb una taula rodona que du per títol: “El Priorat davant els grans reptes del món rural: despoblament, noves oportunitats, el relleu al camp…”