Jornada de presentació del PECT Priorat, 
l’11 de desembre al Consell Comarcal del Priorat

La jornada servirà per presentar el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial del Priorat, així com les diferents operacions que s’emmarquen en aquest projecte de desenvolupament econòmic i gestió sostenible del paisatge agrícola prioratí

03-12-2019

El Consell Comarcal del Priorat acollirà el proper 11 de desembre la jornada PECT Priorat: Noves oportunitats per a tothom. La jornada servirà per presentar el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial del Priorat, així com les diferents operacions que s’emmarquen en aquest projecte de desenvolupament econòmic i gestió sostenible del paisatge agrícola prioratí. 

La jornada s’iniciarà a les 9 del matí amb la benvinguda institucional, per donar pas tot seguit a la xerrada Priorat-Montsant-Siurana, Paisatge agrícola de la muntanya mediterrània, a càrrec de Joan Reguant, coordinador de la candidatura del Priorat a Patrimoni de la UNESCO. 

A continuació serà el torn per presentar el PECT Priorat i les diverses operacions que s’hi emmarquen, presentacions que aniran a càrrec dels seus corresponents impulsors: Banc de terres del Priorat, pel Consell Comarcal del Priorat; Foment del Comerç emprenedor i sostenible al Priorat, per PIMEC; Preservació de la biodiversitat vitivinícola del Priorat, per VITEC; Caracterització de la singularitat vitivinícola, per la DO Montsant; Ecoinnovació i excel·lència en la producció vitivinícola, per la DOQ Priorat, i Unitat d’innovació vitivinícola, per VITEC.

La joranada es clourà amb la taula rodona Reptes de futur per al desenvolupament sostenible al Priorat.

El PECT Priorat

El PECT “Priorat-Montsant-Siurana” és un projecte de recerca i innovació que vol potenciar un model de desenvolupament a la comarca del Priorat que integra en un mateix eix el desenvolupament econòmic i la gestió sostenible del paisatge i dels recursos agrícoles i culturals de la comarca. El PECT de la comarca del Priorat persegueix la transformació econòmica mitjançant un fort component d’innovació, la generació de noves oportunitats, la millora de la qualitat i les condicions de vida de la població de la comarca, i la preservació i posada en valor del territori. 

Cofinançat per la Unió Europea, mitjançant el FEDER, PECT és impulsat pel Consell Comarcal del Priorat (que exerceix com a coordinador), la Denominació d’Origen Montsant, la Denominació d’Origen Qualificada Priorat; PIMEC - Micro, Petita i Mitjana d’Empresa de Catalunya; i VITEC-Parc Tecnològic del Vi.