Campanya de presentació als pobles del Banc de terres del Priorat

La primera de les xerrades tindrà lloc el dimarts 9 de juliol als Guiamets, i hi ha previst de fer-ne a tots els pobles de la comarca

10-07-2019

El Banc de terres del Priorat comença una campanya de presentacions, que es prolongarà durant els mesos d’estiu i que ja té concertades xerrades divulgatives en gairebé tots els pobles de la comarca.

El Banc de terres del Priorat, gestionat pel Consell Comarcal, es crea amb la finalitat d’esdevenir un servei de dinamització i suport a la gestió de l’espai agrari, amb la funció de mediació entre persones propietàries de finques susceptibles a ser aprofitades i persones que volen recuperar-les mitjançant acords (parceria, arrendament, cessió…). El Banc de terres compta amb assessorament jurídic especialitzat en contractes de conreu, per garantir la seguretat jurídica dels acords per a ambdues parts.

Aquest projecte està inclòs en el Programa Estratègic de Competitivitat Territorial (PECT) Priorat-Montsant-Siurana, que compta amb el finançament dels fons FEDER de la Unió Europea i que coordina el Consell Comarcal del Priorat. Alhora, és una iniciativa inclosa, com a actuació, en el Sistema de Gestió del Paisatge, que s’ha desplegat en el marc de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Pel que fa a les xerrades, la primerà tindrà lloc dimarts 9 de juliol als Guiamets. La resta de presentacions ja formalitzades ara mateix són les següents: El Masroig (10 de juliol), El Molar (11 de juliol), Cabassers (12 de juliol), Porrera (17 de juliol), Bellmunt (18 de juliol), Capçanes (19 de juliol), La Torre de Fontaubella (25 de juliol), Pradell de la Teixeta (26 de juliol), Cornudella de Montsant (1 d’agost), La Vilella Alta (2 d’agost), La Morera de Montsant (6 d’agost), La Vilella Baixa (7 d’agost), La Figuera (7 d’agost), La Bisbal de Falset (9 d’agost), Poboleda (12 d’agost), Escaladei (22 d’agost) i Marçà (23 d’agost). 

Banc de terres del Priorat
TEL. 977 830 119
CORREU ELECTRÒNIC: bancdeterres@priorat.cat